infraroodcabine

Als je gaat sporten in een infraroodcabine spreekt men over de TFM methode (Thermo Fysische Methode).

De TFM Methode is niet nieuw. Ruim dertig jaar geleden werd deze bewegingstherapie bedacht door een Zwitser in samenwerking met een Amerikaanse arts. Vele vrouwen en mannen zijn zo hun overtollige centimeters en kilo’s kwijt geraakt en heeft dus wereldwijd tot op heden haar kwaliteit en doeltreffendheid bewezen.

De TFM methode wordt gebruikt om naast een aanzienlijk gewichtsverlies op een prettige manier figuurverbetering te krijgen. Veel mensen die niet in een sportschool wensen te trainen vinden deze manier van bewegen erg prettig. Aangezien deze beweging plaatsvindt in de verwarmde infraroodcabine, is deze ook heel geschikt voor mensen met spierproblemen, zoals reumatische aandoeningen of fibromyalgie.

In deze cabine hangt een infraroodlamp, die de cabine opwarmt tot +/- 38°C . Deze kan middels een klep aan de voorkant open en dicht gemaakt worden zodat de warmte in de cabine blijft.
Vervolgens worden hierin een groot aantal bewegingsoefeningen voor benen, billen en buik uitgevoerd. Het is een actieve bewegingstherapie. In de cabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Rug en gewrichten worden hierdoor ontzien. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk verschillende intensiteitniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de infraroodcabine blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.